Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaAlumni VŠCHT Praha → Newsletter pro absolventy → Září 2019
iduzel: 49238
idvazba: 55659
šablona: stranka_ikona
čas: 26.4.2024 16:42:53
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 49238
idvazba: 55659
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'alumni.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/newsletter/49238'
iduzel: 49238
path: 1/1238/21733/1487/42156/63620/49238
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Newsletter pro absolventy - září 2019

23. 9. 2019

I v letošním roce se můžete těšit z několika akcí školy, kterých se můžete zúčastnit a  avzpomínat na svá studentské léta.

Již zítra, 24. 9. je od 14:00 do 22:00 připraven již tradiční Kampus Fest - Festival pivovarnictví a hudby. O Vaši přízeň se utká přes 20 pivovarů včetně univerzitního pivovaru VŠCHT Lachout. Nebude chybět možnost přednášek a komentovaných exkurzí do školního pivovaru. Hlásit na ně se můžete zde.  Dále pak pivní joga v 16:00 a představení spolků působících na školách Dejvického Kampusu. Akce je zdarma.

VŠCHT Praha je, jako každým rokem, hrdým členem Noci vědců. Na tuto událost jste zváni 27. 9. od 17:00 do 22:00 do budov VŠCHT Praha. Letošní ročník Šetrně k planetě, vám nabídne bohatý program přednášek, tvůrčích dílen, divadelních prohlídek a naučných míst pro všechny pro všechny věkové generace.

O kulturní zážitek je postará Orchestr VŠCHT Praha, který pořádá dva koncerty 25. a 26. 10. od 19:00 na památku obětem totality. Nejprve v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedleci u Kutné Hory a druhý den v Betlémské kapli. Vstup je zdarma.

Společenská událost, kde se tanečním kreacím meze nekladou, bude 2. ročník Plesu chemiků. Ten se uskuteční v prostorách Radiopaláce 28. 11. od 19:00. I letos k tanci zahraje BigBand Biskupská, těšit se můžete také na vystoupení našich studentů nebo na výhru v tombole. Po půlnoci se zhoupnete v rytmu elektro-swingu jedinečných MoveBreakers.
Vstupenky na podzim v síti GOOUT.NET

O podrobnostech a dalších chystaných akcích vás budeme informovat prostřednictvím webu a dalšího newsletteru.

Důležitou událostí tohoto akademického roku je volba nového rektora.
V září a říjnu proběhne volba kandidáta na rektora. Zvoleného kandidáta na rektora následně jmenuje do funkce prezident České republiky.

A co se na VŠCHT za poslední měsíce událo? Zde jen malá ochutnávka:

 

Novinky:

K přečtení je na stránkách klubu alumni také 4. vydání interního magazínu SPIN, ve kterém se dozvíte zajímavosti ze světa dění na VŠCHT Praha a volbě kandidáta na rektora naší školy.

Nabídka pro vás

V podzimním semestru probíhají jazykové kurzy pro zaměstnance a členy Alumni.
V současné chvíli je bohužel plno. Po příslibu vedoucí katedry jazyků PhDr. Ivany Dolejšové se, pokud máte zájem, můžete ozvat přímo jí a domluvit se na účasti.
Další kurzy chystáme, jen pro vás absolventy, až v letním semestru, pro vytížení katedry.

Staňte se mentorem studenta VŠCHT!
Od letošního roku otevíráme program mentoringu magisterským a bakalářským studentům a hledáme pro ně vhodné mentory.

Mentoring je skvělá příležitost pro studenty zjistit, jak se připravit na svou budoucnost. Benefity ale přináší i mentorům – získejte svěží pohled na svou práci, podívejte se na svůj dosavadní postup v kariéře i osobním životě trochu z nadhledu, rozšiřte si síť kontaktů a třeba se i inspirujte nápady svého menteeho.

Všechny informace o programu a registrační formulář najdete na webu projektu.

Poradenské a kariérní centrum také nabízí studentům a členům Alumni klubu možnost využít bezplatně služeb kariérního poradce ve formě osobního hodinového coachingu nebo půlhodinové konzultace. Termíny konzultací, coachingů a možnost registrace najdete na stránkách kariérní poradny.

Od října spouštíme na VŠCHT projekt Podnikni to!, ve kterém s vámi během dvou měsíců zkušení podnikatelé budou sdílet tajemství úspěšného podnikání. Máte v hlavě nápad a nevíte, jak začít? Podnikni to! Vás naučí, jak zjistit, jestli je váš nápad vůbec realizovatelný a zda se vám do podnikání vyplatí pouštět a jak v něm úspěšně pokračovat. Úvodní setkání proběhne 9. 10. 2019 od 17:00 v učebně B32 a je otevřeno všem zájemcům z řad studentů a členů Alumni klubu VŠCHT. Více informací již brzy na stránkách Poradenského a kariérního centra.

 Zajímavé by pro vás mohly být rozhovory s vašimi bývalými kolegy a osobnostmi VŠCHT Praha a můžete si i přečíst, čím se zabývají studenti na VŠCHT Praha. O úspěšných absolventech se dozvíte zde.

Pokud byste chtěli přispět svým článkem/životopisem/příběhem, neváhejte nás kontaktovat, rádi s Vámi provedeme rozhovor.

Pro nejnovější informace nás sledujte na webu: www.vscht.cz
i sociálních sítích: https://www.facebook.com/vscht/

Za klub Alumni VŠCHT Praha vám přeji slunečný podzim.
V budoucnu na viděnou.

 

Ing. Jana Sommerová

Aktualizováno: 23.9.2019 10:13, Autor: Jana Sommerová

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi