Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaAlumni VŠCHT Praha → Newsletter pro absolventy → Únor 2020
iduzel: 52478
idvazba: 60240
šablona: stranka_submenu
čas: 23.4.2024 19:52:19
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 52478
idvazba: 60240
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'alumni.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/newsletter/2020-02'
iduzel: 52478
path: 1/1238/21733/1487/42156/52478
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Newsletter pro absolventy - únor 2020

Vážené absolventky, vážení absolventi,

srdečně Vás zveme již na 51. ročník Kachekranu 27. 2. 2020, který se vrací zpět do Kongresového centra na Vyšehradě. Vystoupí plesová kapela O’band, speciální host UDG a večer zakončí DJ Diplomatiq. Nebude chybět ani soutěž o nejlepší masku, tradiční souboj fakult a krátké úvodní představení Divadla (v)ochotných chemiků. Vstupenky můžete zakoupit v síti goout.cz.

VŠCHT Praha pořádá s Podnikni to! Klubem podnikavců a Svou cestou – Young Business 25. 2. 2020 Sraz podnikavců. Jedná se o celorepublikovou akci, která spojuje všechny ty, kteří uvažují o podnikání, nemají ještě ani nápad, ale i ty, kteří už na vlastním projektu pracují. Více informací a přihlášky naleznete zde.

Události předchozích pár měsíců:

Máme tu také pár nabídek, které by pro Vás mohli být užitečné

Kariérní coaching

V rámci kariérního coachingu si můžete ujasnit, jaká je nejlepší cesta pro budování Vaší kariéry. S pomocí profesionálních poradkyň zjistíš, jaký typ práce Vás bude naplňovat, na co se osobnostně hodíte, přijdete na to, jaké jsou Vaše silné stránky nebo nadání a případně specifické oblasti k rozvoji.  Při tomto typu rozhovoru jdete s poradkyní na základě pokládaných otázek více do hloubky a je tak možné, že narazíte na otázky, které si sami možná nepokládáte, a poradkyně Vám tím pomůže ujasnit Vaše krátkodobé i dlouhodobé kariérní cíle.

Doba trvání: 55 min

Kariérní konzultace

Na kariérní konzultaci můžete řešit konkrétní téma, spojené s Vaší kariérní situací. Například revizi životopisu a motivačního dopisu, rozhodnutí mezi specifickými pracovními nabídkami, přípravu na konkrétní pohovor, ujasnění si témat, jako je prezentace vlastních silných stránek, zamyšlení nad mzdou a jak si o ni říct, jak prezentovat své zkušenosti, jak se připravit na Assessment centrum nebo na pohovor v AJ. Poradkyně Vám bude umět na tyto otázky odpovědět. Na tuto schůzku můžete přijít několikrát. Na první konzultaci se můžete třeba připravit na první pohovory, druhou konzultaci absolvujete už po nich a bavíte se o tom, pro jakou nabídku se rozhodnout. Poradkyně Vám při schůzce radí na základě svých zkušeností z praxe.

Doba trvání: 25 min

Přihlašovat se můžete zde.

Postgraduální mentoring

Cílem mentoringového programu pro doktorandy, postdoky a absolventy je poskytnutí platformy pro navázání kontaktů a podpora při čerpání zkušeností ať již v pracovním nebo osobním životě.

Doktorandi, postdoci a absolventi mají možnost posunout svou další kariéru o krok dopředu, nahlédnout do fungování dalších vědeckých institucí, dozvědět se, jak fungují podniky v jejich odvětví, či navázat mezioborové kontakty. V neposlední řadě zasahuje mentoring i do sdílení zkušeností osobních, skloubení vědecké kariéry a rodiny apod.

Více informací naleznete na webu Poradenského a kariérního centra.

Spolupráce s Nadací Experientia

  • Vycestujte na zahraniční stáž

 

Je vám méně než 35 let, máte, anebo brzy budete mít ukončené Ph.D. studium a zároveň se ve svém výzkumu věnujete organické, bioorganické nebo medicinální chemii? Využijte šance vycestovat díky Nadaci Experientia na roční stipendijní pobyt nebo odbornou stáž na prestižní zahraniční univerzitu dle vašeho vlastního výběru! Uzávěrka přihlášek je 15. března 2020. Více informací najdete na www.experientia.cz

 

  • Založte si vlastní výzkumnou skupinu

 

Vrátili jste se z minimálně roční postdoktorandské zahraniční stáže a uvažujete o založení vlastní vědecké skupiny zde v ČR? Požádejte do 15. března 2020 o start-up grant Nadace Experientia. Start-up granty jsou určeny mladým začínajícím vědkyním a vědcům (do 5 let od ukončení Ph.D. studia), kteří podají do soutěže originální projekt v oboru organické, bioorganické nebo medicinální chemie. Výzkumná skupina bude podpořena celkovou částkou 2,7 milionu korun ročně, a to po dobu tří let. Pracoviště a vybavení laboratoří výzkumné skupině poskytne hostitelská instituce. Více informací najdete na www.experientia.cz

 

V roce 2020 Vám přeji samé úspěchy.

Veronika Burková

Aktualizováno: 9.3.2022 13:26, Autor: Veronika Burková

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi